Flexwerken bij een uitzendbureau anno 2019

Online plan software voor uitzendbureaus

Flexwerken bij een uitzendbureau anno 2019

Tijden zijn veranderd, en werken op flexibele basis sluit helemaal aan bij generatie Z. Het aantal flexwerkers groeit al jaren en steeds meer bedrijven maken er gebruik van omdat een flexkracht als groeiversneller van uw bedrijf fungeert, lees hier meer over in de blog ‘Flexkracht als groeiversneller van uw bedrijf’.

Als flexwerker actief zijn, heeft veel voordelen. Ervan uitgaande dat u al werkzaam bent bij een uitzendbureau, zal flexwerken er als volgt uitzien:

 1. Het uitzendbureau heeft klanten en (flex-)medewerkers
  Een uitzendbureau heeft een portfolio van klanten, denk aan horeca gelegenheden, een verkeersregelaars bedrijf en een evenementen organisator. Natuurlijk heeft een uitzendbureau ook flexmedewerkers die naar deze klanten uitgezonden kunnen worden om diensten te vervullen. 
 2. Een klant plaatst een opdracht bij het uitzendbureau
  Klanten van een uitzendbureau plaatsen een order voor vaste of losse diensten in een bepaalde periode. Het uitzendbureau zoekt een match tussen beschikbaar personeel en de dienst.
 3. Het uitzendbureau deelt medewerkers in, of zet de dienst open zodat medewerkers zichzelf in kunnen plannen
  Het zoeken van een match kan handmatig gebeuren, maar de software van Shiftmanager biedt in het systeem, middels een algoritme, de meest waarschijnlijke match aan, wat veel tijd aam zoeken bespaart. Ook is het mogelijk dat een dienst open wordt gezet, zodat gekwalificeerde medewerkers zichzelf in kunnen plannen voor die dienst. 
 4. Ingeplande medewerkers ontvangen informatie m.b.t. hun dienst
  Is een medewerkers ingepland, dan ontvangt hij/zij de benodigde informatie over hun dienst zoals locatie, kleding voorschriften en de briefing. Zodat de medewerker volledig geïnformeerd aan de dienst kan beginnen.
 5. Medewerkers werken hun dienst bij de klant van het uitzendbureau
  De medewerker werkt de dienst bij de klant.
 6. Afhandeling van de dienst
  De klant keurt de uren goed, waarna het uitzendbureau de factuur kan verzenden zodat na betaling de werknemer uitbetaald krijgt via het uitzendbureau.

Shiftmanager biedt uitgebreide mogelijkheden voor een uitzendbureau en de medewerkers. De software biedt de mogelijkheid om met medewerkers van een specifieke dienst te chatten, hun uren te registreren/af te tekenen en de facturatie te doen, waardoor zowel voor een uitzendkracht als het uitzendbureau alle zaken rondom het werk eenvoudig blijven. 

Neem contact met ons op voor een gratis demo of maak een afspraak met een van onze experts om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Comments are closed.