Solliciteren via uitzendbureaus?

Online solliciteren via uitzendbureaus

Via een uitzendbureau solliciteren op een vaste functie gaat vaak op een andere manier dan wanneer je dit rechtstreeks bij het bedrijf of de organisatie doet. In dit artikel bespreken we het sollicitatieproces wat bij een uitzendbureau vaak doorlopen wordt:

  1. Reageren op een vacature
    Uitzendbureaus hebben een eigen database met vacatures die ze op hun eigen website of een vacaturesite posten. Dit doen andere bedrijven ook, en afhankelijk van de exacte vacature waar je op reageert, komt je sollicitatie bij het betreffende uitzendbureau terecht. Zorg ervoor dat je CV en eventuele motivatiebrief er goed uitzien en goed verzorgd zijn.
  2. Op intakegesprek
    Het uitzendbureau bepaald of je wordt uitgenodigd voor een gesprek aan de hand van jouw cv, motivatie en hoe je profiel past bij de vacature. Als je niet goed past bij de vacature kan je wel worden doorverwezen naar een vacature waar je beter op aansluit.
  3. Beoordeling van het gesprek
    Na het intakegesprek volgt er altijd een terugkoppeling naar jou. Aan de hand van het intakegesprek wordt besloten of je wordt gekoppeld aan het bedrijf in kwestie. Als het van beide kanten een klikt, zal je worden geïntroduceerd bij het desbetreffende bedrijf.
  4. In gesprek met het bedrijf
    Indien het desbetreffende bedrijf geïnteresseerd is in jou, wordt er een gesprek met het bedrijf en jou gepland voor een kennismaking. Daarna zal het bedrijf aan het uitzendbureau laten weten of ze jou in dienst willen nemen en zal het uitzendbureau dit weer aan jou communiceren.
  5. Aan het werk als uitzendkracht
    Word je aangenomen als uitzendkracht dan kan je aan de slag bij het desbetreffende bedrijf. Er zal door het uitzendbureau een uitzendovereenkomst wordt opgesteld, waarbij je de eerste 1040 uur werkt voor het uitzendbureau en niet voor het bedrijf in kwestie. Hierdoor ben je juridisch gezien dus ook geen werknemer van het bedrijf in kwestie 

Ook is het mogelijk om per dienst/project als flexwerker voor een uitzendbureau te werken. Benieuwd hoe dit gaat, lees dan onze blog over ‘Flexwerken bij een uitzendbureau anno 2019

Wilt u kijken hoe Shiftmanager het sollicitatie- en werkproces voor u kan vergemakkelijken? Neem dan contact op voor een persoonlijk gesprek of een demo in de software van Shiftmanager.

Comments are closed.