Hoe vergroot ik mijn flexpool?

Plan Software voor het uitbreiden van uw flexpool

Als een uitzendbureau wel een vast team heeft, maar nog geen flexpool, dan is het verstandig om een flexpool op te bouwen. Het vergroot de mogelijkheden van het uitzendbureau en als flexwerkers goed worden ingezet, zal het meer opdrachten opleveren. Maar hoe begin je met het opbouwen van een flexpool en hoe breid je de flexpool uit?

Start klein
Het opbouwen van een flexpool is niet eenvoudig. Begin daarom met een specifiek type flexwerk in een specifieke regio. Het is namelijk eenvoudiger om alleen beveiligers tot een bepaald niveau aan te bieden in één stad, dan allerlei typen flexkrachten in heel Nederland. Door klein te beginnen kan je ervaring krijgen in het uitzenden van flexkrachten en vanuit een solide basis uitbreiden. Bovendien kan je een goede naam opbouwen en zoeken naar wat voor type flexkrachten je precies wilt aanbieden. Te groot willen starten heeft als gevaar dat je niet altijd kunt leveren, waardoor je een slechte reputatie opbouwt en (potentiële) klanten zult verliezen. Begin daarom klein en bouw vanuit daar verder.

Werf nieuwe flexkrachten
Om de flexpool uit te breiden, moet je geschikte kandidaten vinden. Dit kan op verscheidene manieren. Denk aan advertenties op vacaturesites of social media. Hier kijken veel mensen op die een (flex)baan zoeken. Zorg dat de advertentie er aantrekkelijk uitzien en maak duidelijk wat voor personen, met welke kwalificaties, je zoekt. Een andere manier is om de huidige groep van flexkrachten te vragen om kandidaten aan te dragen. Zij hebben waarschijnlijk al een goed beeld wie geschikt en geïnteresseerd is, waardoor gemiddeld gezien deze personen beter geschikt zijn.

Behoud je actieve pool
Het aantrekken van nieuwe flexwerkers is belangrijk om een uitzendbureau gezond te houden. Echter is het nog van veel groter belang om geen hoog verloop te hebben. Zorg dat de opgebouwde pool tevreden is en actief blijft om in te zetten. Hoe langer iemand tevreden werkt bij een bedrijf, des te meer toewijding hij of zij zal hebben richting het bedrijf. Hou flexkrachten tevreden door bijvoorbeeld betalingen structureel en op tijd te doen, maar ook door eens positieve feedback te geven.

Zorg voor balans
Zorg voor een goede balans tussen vraag en aanbod binnen je pool. Te weinig flexkrachten voor het aantal diensten van klanten zal leiden tot ontevreden klanten, omdat zij geen personeel geleverd krijgen. Te weinig diensten voor de hoeveelheid beschikbaar personeel zal weer leiden tot ontevreden flexkrachten. Flexkrachten werken namelijk flexibel, maar ze willen wel geregeld een dienst kunnen draaien. Probeer daarom voor een goede balans tussen vraag en aanbod van flexkrachten te zorgen. 

Breid uit
Als je tevreden flexpool medewerkers en klanten/opdrachtgevers hebt, kun je gaan uitbreiden naar andere sectoren en/of regio’s. Bekijk de mogelijkheden en zoek naar de gaten in het huidige aanbod in de regio waarin je gevestigd bent. 

Shiftmanager biedt een platform aan waarbij het eenvoudig is om nieuwe mensen te werven, personeels- en klantgegevens te beheren en planningen te maken. Het is de ideale software om uw flexpool in te beheren en uit te breiden.

Neem nu geheel vrijblijvend contact op voor een gratis demo van ons platform of bel met een van onze experts om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Comments are closed.