Online personeelsplanning: vier redenen waarom het de tevredenheid in uw bedrijf verhoogt

Online Personeelsplanning Software

Een goede personeelsplanning is een must-have voor het goed functioneren van een bedrijf, en daarmee de tevredenheid van het personeel. Bovendien zijn er  meerdere voordelen voor zowel werknemers als werkgevers om online een personeelsplanning te beheren. Wij zetten hieronder vier voordelen op een rijtje:

 1. Planning op één plek voor alle medewerkers
  Door te werken in een online planningstool behoort het opstellen van de planning in Excel tot de verleden tijd. Net als het sturen van losse berichten, of zelfs foto’s, via Whatsapp of e-mail aan werknemers met de planning. Online planning tools bieden vaak één systeem waarin de planning gemaakt wordt, gedeeld kan worden met werknemers, en de beschikbaarheid van werknemers verwerkt kan worden. Hierdoor staat de planning op één centrale plek en worden fouten voorkomen omdat alle medewerkers de planning overzichtelijk en gemakkelijk in kunnen zien. Niet langer terugzoeken naar dat ene bericht over de planning, maar direct de juiste planning online bekijken.

 2. Altijd en overal een actuele planning
  Het online beheren van de planning zorgt ervoor dat de werknemers van uw bedrijf altijd en overal hun werkrooster kunnen bekijken. Dit voorkomt onduidelijkheid en irritaties over een verkeerde of té laat gecommuniceerde planning. Meer uitgebreide planningstools hebben meestal een applicatie waarmee de planning real-time gedeeld kan worden met werknemers. Dit voorkomt dat werknemers niet op de hoogte zijn van de laatste planning. Gemak in kleine, doch belangrijke dingen, zoals de planning zorgt voor een betere tevredenheid bij werknemers.

 3. Rekening houden met wensen van medewerkers
  De betrokkenheid van werknemers bij een bedrijf verhoogt hun tevredenheid over hun werk(gever). Door online te plannen kunnen medewerkers eenvoudig hun beschikbaarheid aangeven of aanpassen. Als medewerkers zelf hun beschikbaarheid en voorkeuren doorgeven, kan de planner hier rekening mee houden, waardoor de betrokkenheid en tevredenheid van de werknemers wordt verhoogd. Medewerkers zullen hun werk leuker vinden als ze worden ingepland op de momenten dat zij willen werken, wat voor werkgevers dus ook een positief effect heeft.

 4. Extra mogelijkheden
  Door de planning online te maken en beheren is het mogelijk allerlei functionaliteiten te gebruiken en toe te voegen aan de planning. Online werken in een planning tool biedt als voordeel dat werken niet gebonden is aan een locatie of een specifiek apparaat. Ook komen er bij bepaalde online planningstools functies bij, zoals het delen van informatie met betrekking tot de planning of het bijhouden van (financiële) administratie voortkomend uit de planning. Werken met een online planningstool kan dus voor zowel werknemers als werkgevers processen in de bedrijfsvoering vereenvoudigen, wat de tevredenheid zal verhogen. 

Werkgevers zien soms op tegen het implementeren van nieuwe software in hun bedrijf. Het implementeren van Shiftmanager is eigenlijk het aannemen van een ondersteunende medewerker voor al uw medewerkers. Voor medewerkers is het eenvoudig om Shiftmanager te gebruiken. Shiftmanager biedt eerder genoemde functies aan omdat wij zelf hebben ervaren dat dit bijdraagt aan het werkgemak en de tevredenheid van medewerkers en werkgevers verbeterd. Blijf daarom niet steken op verouderde werkwijzes en systemen en stap over naar Shiftmanager en houd uw personeel tevreden.

Bekijk de online planning mogelijkheden van Shiftmanager voor uw bedrijf. Klik hier om gratis het softwarepakket van Shiftmanager 14 dagen te proberen. Of neem contact op met een expert via +31(0) 85 888 44 09 of info@shiftmanager.com.

Comments are closed.