Digitalisering: de sleutel tot een toekomstbestendig bedrijf?

Digitaliseren

Digitalisering is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Door vernieuwende technologieën gaan we steeds meer decentraal en digitaal werken, als ook op andere manieren met elkaar communiceren. Dit heeft voor bedrijven vele voordelen: hogere productiviteit, meer omzet en nieuwe kansen op commercie. Is jouw bedrijfsvoering al toekomstbestendig en klaar voor 2020? Lees hier waarom jij in 2020 toch echt moet gaan digitaliseren:

 1. Flexwerken mogelijk maken
  Flexwerken gebeurt de laatste jaren steeds vaker. Vooral het werken op een locatie naar keuze biedt veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan werken vanuit huis of juist op locatie bij een klant of opdrachtgever. Flexwerken wordt vanwege deze voordelen door steeds meer bedrijven ingevoerd. Om flexwerken mogelijk te maken is het noodzakelijk dat werknemers gemakkelijk toegang kunnen hebben tot documenten en informatie. Daarbij is het belangrijk dat uw digitale werkomgeving en bedrijfsdocumenten goed beveiligd zijn, zodat bedrijfs- en privacygevoelige informatie niet in de verkeerde handen terecht komen.

 2. Werken met de toekomst van de arbeidsmarkt
  Generatie Z, geboren tussen 1995 en 2010, is opgegroeid met een telefoon in de hand en doet alles online. Voor de jongere generaties is digitaal werken daarom eerder vanzelfsprekend dan een ‘nice to have’ op werkgebied. Zorg ervoor dat je als werkgever aantrekkelijk bent voor deze digitale generatie door als bedrijf een werkomgeving aan te bieden die bij hen aansluit. Bovendien zal de nieuwe generatie andere collega’s, die wat onwennig zijn qua digitalisering, mee kunnen trekken. Hiermee stimuleer je de groei en ontwikkeling van je personeel.

 3. Duurzamer werken
  Duurzaamheid valt niet meer weg te denken uit onze samenleving en dus ook in het bedrijfsleven. Digitalisering is niet alleen praktisch maar het verkleint ook de ecologische voetafdruk van het bedrijf. Door digitaal te werken nemen bijvoorbeeld de verspilling en daarmee ook de papier en print kosten af. Daarnaast heeft dit een positief effect op het imago van een werkgever.

 4. Meer doen met bedrijfsdata
  Door digitaal te werken, is informatie altijd en overal beschikbaar. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om informatie gemakkelijk en snel te delen, maar ook om deze informatie te gebruiken voor analyse. Hard copy data is moeilijk samen te voegen en moeten handmatig worden ingevoerd, wat veel tijd kost en de kans op fouten in de gegevens en analyse vergroot. Door digitalisering van bedrijfsdata kunnen gegevens automatisch en correct worden opgeslagen, en gemakkelijker geanalyseerd. Denk hierbij aan het analyseren van bijvoorbeeld het aantal gewerkte uren, uren per werknemer, ziekteverzuim, aantal werknemers, en omzetresultaten van een periode. Het is belangrijk om bedrijfsresultaten in te zien, te kunnen vergelijken met eerdere periodes om zo tijdig in te grijpen, verbeteringen door te voeren en kansen te signaleren. 

Kortom, digitalisering is onvermijdelijk en biedt vele voordelen voor bedrijven en haar werknemers. De uitdaging is dat medewerkers op een andere manier moeten gaan werken. En daarvoor is er ondersteuning vanuit de organisatie nodig door de juiste systemen en tools aan te bieden om mee te werken.

Met de online planning software van Shiftmanager kun je alles rondom planning en facturatie digitaal maken. Bijvoorbeeld: medewerkers die hun beschikbaarheid doorgeven via een app op hun telefoon, of een planner die de planning real-time en online aanpast zodat medewerkers altijd de goede planning hebben. Dit behoort onder andere tot de mogelijkheden van de planningstool van Shiftmanager. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is shiftmanager-logo-1024x887.png

Klik hier om gratis het softwarepakket van Shiftmanager 14 dagen te proberen. Of neem contact op met een expert via +31(0) 85 888 44 09 of info@shiftmanager.com.

Comments are closed.